Höstskor(/vinter) + ett par extra.


skolpepp - en lördag?


Mindre snack, mer verkstad. Här nalkas mönsterkontruktion och pickering av underkrage.

Aaa-annars då?

I onsdags var jag hos en naprapat, äntligen. Jag har en längre tid (så länge jag kan minnas) haft ont i nedre delen av ryggen samt ovansidan av rumpan. Det som till sist pushade mig att boka tid var att jag vid måttningen(den här kommer jag någongång komma tillbaka till) i skolan insåg att jag har en kass hållning. Verkligen superkass. Som sagt, var där i onsdags och det var inte en dag fötidigt. Först gjorde naprapaten/(daniel) en liten intervju, frågade hur/när/var jag hade ont, om träning, vanor/ovanor mm etc. Han konstaterade precis som jag själv gjort att jag måste vara väldigt "kort" i musklerna nedtill i ryggen, men han sa även något som var helt nytt för mig, att jag då troligtvis också var väldigt kort i höftböjarmuskeln. De två brukar tydligen hänga ihop. Han kollade även reflexer och kollade om jag var kittlig underfötterna. Reflexerna var prima men seriöst, kittlig underfötterna har jag inte varit på flera år.

Sedan började han klämma och trycka på ryggen. Man märkte att han blev lite förvånad och testade lite olika saker, typ tryckte på vissa punkter och frågade hur det kändes. Det visade sig snabbt att jag inte bara var kort i dessa muskler. Och för varje ny sak han hittade, kom det ytterligare en till. Så "diagnosen" blev:
-Kort i rygg- och höftbörjar-musklerna.
-alldels för korta framsida lår- samt vadmuskler
-två ihopklämda ryggkotor.
-ett fram- och nedvridet samt ett bak- och uppvridet höftben (vilket ledde till 2 cm längskillnad på mina ben)
-2 nerver som klämts ihop av de korta höftböjarmusklerna som leder till känselnedsättning (därav inte kittlig under fötterna), domningar och viss smärta i båda benen. 
Det var säkert något mer, men det där får räcka. Lite utav min poäng med det här inlägget är; lyssna på din kropp. Gör något ont är något fel och då måste man rätta till det innan det är försent och det leder till kronisk smärta. Var inte löjlig som jag och dra ut på det i flera år, hade jag kollat upp det här tidigare hade det troligtvis bara varit en av sakerna på listan. Men nu eftersom jag bitit ihop och kört på har det ena lett till det andra och ja, nu kommer skiten ta tid att reda upp. Även om det faktiskt redan känns bättre.

Ta han om er!

Mannen i mitt liv.


mums.


Imorgon är det min tur att bjucka på torsdagsfika. Jag kan baka två saker, kladdkaka och muffins. Den här gången blev det det sistnämda. Kokos- och limemuffins för att vara mer precis.

Vas kostar en invandrare? vad kostar en MAN?

Jag är en sådan där person som gillar morgontidningar. Så, nu har vi det sagt. Anledningen till att jag väljer borgarblaskan DN är främst pga kulturdelen och eftersom jag tycker att den slår  SvD med hästlängder. (jag får även hem fria tidningen ett par ggr i veckan) Så, då vet ni det också.

Hanne Kjöller gick undet våren från att vara en ledarskribent som jag inte gillade till en som jag HATADE. Detta genom att bland annat skriva om en syndiklasits privatekonomi då hon skrev om blockaden mot Berns.
Men idag vinner hon tillbaka lite, och återgår nog till en ledarskribent som jag bara ogillar.
För den här http://www.dn.se/ledare/kolumner/vad-kostar-en-man-1.1174795 - den gillar jag.

djurvakt



En lånad bild av Johanna, djuren är också lånade av Johanna. Eller, vi är faktiskt duktiga vänner som ställer upp och passar dem. Men nöjhet är ju visserligen helt på vår sida.
kärlekkärlekkärlek.

Blåslagen

Jag skäms så oerhört mycket idag, jag vill inte ens vill visa mig utanför lägenheten. Jag känner mig skamsen och smutsig över att det nu finns ett gäng rasister i regeringen samt en hel bunt med människor som anser det viktigare än ALLT ANNAT att få ha kvar ett par fjuttiga smutsiga hundralappar i plånboken varje månad. Jag spyr.

Jag passade på att skaffa mig en blåtira igår på träningen, lämpligt. Eftersom jag nu verkligen ser ut precis som jag känner mig. Blåslagen både utanpå och innuti.


träning+tvätt=sant

En stor fördel om man gillar att träna mycket är om man också gillar att tvätta. Men vem fan gör det?
Det allra värsta är dock att man inte riktigt kan slänga helt dyblöta träningskläder i en tvättkorg tills tvätttid nalkas. Utan man måste försöka hänga upp det, låta det torka en aning och luftast innan man kan slänga det på hög. Detta är däremot lättare sagt än gjort. Vi är två träningsnördar i en 1a, dvs vi har alldeles för lite plats att hänga upp äckelsvett kläder på.
Tänkte att ni också skulle få njuta av den vackra utsikten från våran toalett, svettiga kläder inom armlängdsavstånd åt alla håll. Behöver jag ens påpeka hur friskt och härligt det luktar inne i vårat badrum?


Ätajobbasovadööö.

Sova-äta-skola-äta-träna-äta om och om igen. Men vi gillart.
Förra måndagen tränade jag mitt första pass med "elitgruppen". Den heter faktiskt så. Men det kannske vore mer korrekt att kalla den för tävlingsgruppen. I alla fall för min del. Jag kommer succesivt börja träna med dem, först ett pass i veckan (söndagar) och sedan efter det även börja att byta ut mina "motionsgruppspass" mot "elitpass". Målet är att börja tävla (och vinna?). Nåja, den som lever får se.

PS, lyckades tillsist hitta en våg idag. 51.7 kg tydligen. Tror viktklasserna ligger på 51 eller 54. Shit vilken tungviktare jag är...

Sprojlans nya glajjor.


Hämtade ut goingarna idag, inte en dag försent.
Hiss eller diss? (som kändisbloggarna skulle säga, och svaret är hiss såklart!)

Bloggen lever, korven lever hurra!

blogg.se och min dator har under senaste månaderna(?) haft stora problem med varandra. Men efter lite pjåkande tycks det fungera igen. Peppar peppar ta i trä. Så blogg.se detta är din sista chans, fungerar det inte hädan efter startar jag upp bloggen igen fast på något annat ställe.

Annars då? Jo tack! Sedan flytten har jag ett STORT bord som jag kan pyssla vid, det gillar jag skarpt.

PYSSELPILLPILL(ps-sy-är-min-grej-inte-skissa-ds.)


Vi ska "snart" börja med att sy vårat första egna plagg. Jag ska göra en (typ)kappa. Gillar för övrigt varianten "tejpa över en ny bit papper och skissa om" istället för att sudda, tippexa eller skissa om hela skiten.

RSS 2.0