fingrarna i kakburken

I skolan för några veckor sedan försvann min fingerborg, typiskt skitdrygt och jobbigt. Men den dök upp rätt nyligen igen, på ett minst sagt oväntat ställe! Vi tog som vanligt en fika-paus vid 11 snåret och jag hade dumt nog glömt både frukt, macka eller dylik. Detta kom däremot att bli jättebra eftersom jag kom på att jag hade ett russinpaket i skåpet. Sagt och gjort, jag tog fram detta russinpaket, plockade även ur själva påsen ur kartongen för att komma åt godsakerna lite bättre. Till min förvåning märkte jag att något skramlade i kartongen. Jag vände den upp och ned, och VIPPS! Där låg min efterlängtade fingerborg. Som den äkta tjockis jag är måste jag alltså vid något tillfälle varit så till mig av tanken på fika/russin att jag glömt att ta av mig fingerborgen innan jag stack ned mina korvfingrar i förpackningen och sedan tappat den där utan att något märka.

/tjockkorv


Hallå

http://www.youtube.com/watch?v=_QJlkbUQEMY

För mycket blir till inget.

Så många planer och så många projekt, hur många bollar kan man ha i luften samtidigt egentligen?
In i det yttersta tänker jag undvika att svara på den frågan. Eftersom jag vet att antalet bollar kommer bli oerhört mycket färre än vad jag själv jonglerar omkring med. Jag vrider och vänder lite på frågan istället och konstaterar att:
-jag är en sådan människa, allt på en gång. Det kan väll ingen neka mig att vara? 
- om man inte har tydliga krav på NÄR saker ska vara färdiga så kan man ju i princip göra hur mycket som helst samtidigt, så länge man kan leva med att allt kommer att ta en jävla tid.

Jag stoppar nog redan här. Vilket trams. Bort förklara bort förklara jada jada.

Gör om gör rätt. (det är också en klassiker)
En sak i taget, kanske?! Det vet jag är ett totalt orealistikst mål. Men kanske liiite färre saker i taget? Man kanske bara ska hålla på med så många projekt att man faktiskt kan hålla koll på dem utantill utan att kolla på alla "att-göra-listor". Att bara ha en "att-göra-lista" kanske också skulle vara något?
Fokus.

Focus, jävligt bra band förresten.
http://www.youtube.com/watch?v=NGaVUApDVuY
Varför har jag inte Focus på min ipod? Det måste ordnas, får ta och skriva upp det på en post-it så att jag inte glömmer, för just nu skulle jag ju göra något annat vettigt.  Om jag bara kunde komma ihåg vad.

Rock'n' Korv.

kicking it old school

Översta kanske, typ. 94 och den undre, 91? Eller..? Första halvan av 90-talet iaf. Långt ifrån torr bakom öronen helt klart.

Nu är vi inne på 2000-talet. 2004 närmare bestämt.

2006, typ igår. Sådär får jag fortfarande för mig att jag ser ut ibland. Men det gör jag ju verkligen inte.


Klassfest

Eller ölhäng snarare. Mysigt var det i vilket fall. Diskussionerna begav sig ut på relativt tunn is då vi började beskriva varandras stilar. Sådant kan ju alltid vara lite känsligt. Lina fick höra att hon var "Slappt sexig", men verkade tackla det hela rätt bra. När det blev min tur var Sari tvungen att "få 3 minuter på sig att tänka" och jag började förbereda mig på det värsta. Men! Jag tappade nästan hakan av nöjdhet när jag fick höra något i stil med; Tufft, propert, provocerande och matchande.
Den gillar jag, tack!


Aj.

Ställ er så den ena fotens tår nuddar den andra fotens häl. Bredda sedan avståendet mellan fötterna ca 2 dm. Ta sedan ett litet skutt frammåt, du ska ha kvar samma avstånd mellan båda fötterna, men ha flyttat hela dig ca 1 dm frammåt och även lagt tyngd-punkten på det främre benet. Sedan gör du ett likadant skutt bakåt och tyngd-punkten är nu på det bakre benet. Just ja, allt detta duttande görs även på tå, så ta aldrig ned hälarna och i rätt högt tempo. Upprepa detta konstant, (även ibland i kombination med andra rörelser) i 1,5 timme. Detta kommer skinnflå undersidan av dina stortår och främre delen av foten. Jag lovar.  

Fight namne


Klarade läkarundersäkningen för någon vecka sedan och efter det skickades min startbok vidare till någon snubbe i svenska boxningsförbundet för att godkännas. Man blir fan aldrig speciellt snygg på sådana här bilder..
Emilia Crazy Eye Helgesson kanske borde vara mitt fight name?


Emilia ''Fuck This'' helgesson
Emilia ''Fish Sandwish'' helgesson
Emilia ''Bruiser'' Helgesson
Emilia ''Sweet Thing'' Helgesson
Emilia ''Jabba The Hut'' Helgesson
Emilia ''Ink Spot'' Helgesson
Death Row
Helgesson
Emilia ''Fast Hands'' Helgesson

Är fight names som jag fick genom http://www.bleedingmedia.com/fighter_name_generator.php
Något som passar kanske?

Snart snart..

Det är mycket mer att lära sig än vad man kanske tror, att sy en skräddarsydd kavaj. Det är något jag fått lära mig inte bara en utan två gånger. Under den tid jag gick på basen sydde vi en ½kavaj, ja ni hörde rätt en ½. Varför? Därför att en hel skulle ta alldles för lång tid och det är liksom bara meningen att man ska gå igenom alla steg och lära sig, så att man sedan kan göra allt ihopa igen, på ett eget HELT plagg.
Samma sak händer när man börjar damskrädderiet, man får börja med en ½kavaj, som man redan gjort trodde man.. Det är ungeför lika dumt som att säga "jag pluggade ju matte A, då kan jag redan matte B" har jag insett.
Det som jag tycker är oerhört jobbigt med den här ½ kavajen är att vi är 4 st som gör en likadan och att Asha(läraren) har genomgångar allt eftersom, är man som mig lite långsam på vissa sömnadsmoment kan man hamna 2 genomgångar efter. Vilket egetligen inte alls är farligt, man får bara sitta kvar och sy lite, så man hunnit ikapp innan man går hem för dagen. MEN mitt förnuft och min känsla går inte riktigt ihop där, trots att jag vet att det är jättelugnt så blir jag stressad, ska hänga med exakt, gärna vara först etc. Jag blir stressad, irriterad och ja, då är det inte lätt att sedan försöka ta in ny kunskap. Så hela momentet av den ½ kavajen är enormt pressande för mig, jag gillar det inte alls, endast för att jag stressar på mig själv och gör det hela.. jobbigt.
Jag börjar däremot se ljuset. Nästa vecka tror jag det är beräknat att vi ska vara klara med dessa halva djävulsplagg och sedan få börja med vårt eget. Vi alla syr olika modeller till oss själva. Vi kommer alla få jobba ensamma med våra egna saker. Det är nu jag kommer få göra det jag verkligen älskar. Pyssla pilla och sy, i min egna värld. Allra bäst är det när man samtidigt också kan ta på sig hörlurarna, lyssna på p3, en ljudbok, en dokumentär eller liknande. Åh, snart snart, och jag längtar så <3 

PS. Jag ska sy en klargrön A-formad vinterkappa DS.

en helt vanlig, ovanlig torsdagskväll.

Det hör verkligen inte till vanligheten att:
-jag kom iväg i från skolan "i tid"
-jag är ensam hemma
-jag har hunnit påbörjat ett lagom sömnadsprojekt (lär bli klart imorgon)
-jag känner mig rätt chill, och.. nöjd(?) med tillvaron.

Att ha en svacka lite då och då är naturligt, men jag hatar verkligen när det känns som om den ena svackan avlöser den andra. Man liksom tänker att man ska ta sig i kragen, men så.. Så gör man det bara inte. Varför? För min egen del känns det nästan som om enegilagret och lusten bara är helt slut och fast man vill så går det bara inte att göra något. och det enda sättet att fylla upp det där lagret igen är genom att, vara så gott som apatiskt. Att energin kommer tillbaka utav att vila säger ju sig självt, och genom att inte göra något, så börjar jag tänka i banor kring vad jag egentligen skulle vilja göra, om jag bara hade orkat. Sen, POFF, allt startar om, energin finns, och där finns också alla de där tankarna om vad jag villle göra. ä n t l i g e n.

Efter en svacka så är det allt på en gång som gäller.
Då är det lite som om man lägger en tegelsten på gasen, samtidigt som man försöker styra med en fot eller armbåge för händerna är helt upptaga med en annan sak, ögonen fokuserar på en tredje och tankarna är redan på den fjärde.
Så det är bara att hålla tummarna för att vägen är rak och att man inte är uppe och kör på någon liten bergsväg i alperna. (om man nu skulle likna det hela i att köra bil. varför man nu skulle göra något sådant)

Så, EH, nu kör vi?

Såhärfirarvioktober


RSS 2.0